Home > Geschiedenis

Geschiedenis

Sinds een 20-tal jaar staan wij, Dina en Dominique Van Lancker, aan het roer van Het Mekka van de Kaas. We zijn een duo met jarenlange ervaring in de voedingssector. Kaas is een ware passie voor ons. Dat vertaalt zich naar ons uitgebreid assortiment rauwmelkse kazen. Dag na dag, jaar na jaar, gaan we op zoek naar fijne smaken, exclusieve kazen en unieke wijncombinaties. 

Het Mekka van de Kaas bevindt zich in de Koestraat, een verkeersvrije winkel-wandelstraat, vlakbij de Kouter, in het historisch centrum van Gent.

We hebben continu 300 tot 350 verschillende kazen in ons assortiment, met in de winterperiode pieken tot 400 kazen. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit rauwmelkse kazen uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, … Ook Belgische boerderijkazen hebben een mooie plaats binnen ons gamma.

Tweewekelijks trekken we naar de befaamde Parijse vroegmarkt van Rungis, waar we steeds volgens hetzelfde principe tewerk gaan: proeven, vergelijken en rondneuzen naar specifieke kazen. Ook trekken we geregeld naar Engeland en Italië om er te proeven, nieuwe kazen te ontdekken en ons assortiment te verrijken.

Naast ambachtelijke broden, gedroogde vruchten, mostarda’s en confituur vindt u bij ons ook een aangepast aanbod aan wijnen.

gesloten

OPENINGSUREN:

Dinsdag - Vrijdag:

9u - 13u & 13u30 - 18u
Zaterdag:
9u - 18u

Gesloten:
Zondag en Maandag
___________________
Koestraat 9

9000 Gent
t. 09 225 83 66

0
F
Uw winkelmandje is momenteel nog leeg.