Home > Geschiedenis

Geschiedenis

Na een 20-tal jaar geven Dina en Dominique Van Lancker de fakkel door aan dochter Cédrine en schoonzoon Bart. Ze delen dezelfde passie voor kaas en wijn. En dat vertaalt zich in een uitgebreid assortiment rauwmelkse kazen. Dag na dag wordt gezocht naar fijne smaken, exclusieve kazen en unieke wijncombinaties. 

Het Mekka van de Kaas bevindt zich in de Koestraat, een verkeersvrije winkel-wandelstraat, vlakbij de Kouter, in het historisch centrum van Gent.

Er zijn doorgaans 300 tot 350 verschillende kazen in het assortiment, met in de winterperiode pieken tot 400 kazen. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit rauwmelkse kazen uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, … Ook Belgische boerderijkazen hebben een mooie plaats binnen het gamma.

Tweewekelijks trekken we naar de befaamde Parijse vroegmarkt van Rungis, waar we steeds volgens hetzelfde principe tewerk gaan: proeven, vergelijken en rondneuzen naar specifieke kazen. Ook trekken we geregeld naar Engeland en Italië om er te proeven, nieuwe kazen te ontdekken en ons assortiment te verrijken.

Naast ambachtelijke broden, gedroogde vruchten, mostarda’s en confituren vindt u bij ons ook een aangepast aanbod aan wijnen. Bart, ook sommelier-conseil, importeert rechtstreeks wijnen uit Duitsland en Italië. Laat je verrassen door de perfecte kaas en wijncombinatie! 

gesloten

OPENINGSUREN:

Dinsdag - Vrijdag:

9u - 13u & 13u30 - 18u
Zaterdag:
9u - 18u

Gesloten:
Zondag en Maandag
___________________
Koestraat 9

9000 Gent
t. 09 225 83 66

0
F
Uw winkelmandje is momenteel nog leeg.